Specjalność zakładu – Pieczone udko z gęsi podawane z sosem żurawinowym kluskami i czerwoną kapustą

36 PLN

Specjalność zakładu – „Garnuszek Górniczy”

duszone plastry karczku i ziemniaków w aromatycznym sosie podawane z fasolką szparagową zawiniętą w plastry boczku i talarkami ogórka kiszonego

24 PLN

Polędwiczki wieprzowe marynowane w świeżym tymianku podawane z duszonymi w śmietanie borowikami, białymi kluskami i zestawem gotowanych jarzyn

36 PLN

Złocista pierś z kurczaka faszerowana szynką i żółtym serem podawana z frytkami i surówką z marchwi i jabłka

21 PLN

„Śląski obiad”

Rolada wołowa, modro kapusta, kluski śląskie

24 PLN

Stek z polędwicy wołowej z sosem z zielonego pieprzu smażonymi ziemniakami i zestawem surówek

39 PLN

Pierś z kaczki duszona w rondlu z jabłkiem i majerankiem podana z sosem śliwkowym, modrą kapustą i białymi kluskami

36 PLN

Chrupiący kotlet schabowy podany z bratkartoflami i kapustą zasmażaną

21 PLN

Misa pierogów domowych ze skwierczącym boczkiem i cebulką

12 sztuk, wybór pierogów: mięsne, z kapustą i grzybami, ruskie

19 PLN

Placki ziemniaczane z sosem z leśnych grzybów

21 PLN